Web Sitesi Tasarımı

Web sitesi tasarımı oldukça zahmetli zaman ve emek isteyen bir çalışmadır. Web sitesi tasarımı için tercih edilecek firma ve tercih edilecek dilde çok önemlidir. Dilden kastımız yazılımda kullanılacak teknolojidir. Günümüzde geçerli olan ve kararlı çalışan yazılım dili php ve mysql veritabanıyla kodlamadır. Firma tercih ederken de mutlaka referansları incelenmeli kurumsal web sitesi tasarımları var mı yok mu bakılmalıdır.

Web sitesi tasarımı kişilerin internetten öğrendikleri derme çatma bilgilerle yapılabilecek hatta öğrencilerin ders arasında verebilecekleri bir hizmet hiç değildir. O halde nasıl bir firmayla çalışmalı? Öncelikle bu soruya cevap vermeden dilerseniz derme çatma bir web sitesinin ve kurumsal firmalar dışında birine web sitesi yaptırmanın zararlarından bahsedelim. Öncelikle web sitesi devamlılığı olan bir çalışmadır. Domainler (isim) gnellikle yıllık tescillenir ve her yıl yenilenmesi gerekir. Bir öğrenciye web sitesi yaptırdığınızda öğrenci kendi adına domaini tescil edecektir okulu devam ettiği sürece belki yıllık yenilemesini de yapacaktır ancak okulu bitip gittiğinde hatta telefonunu değiştirdiğinde artık o kişiye ulaşma şanşınız yoktur! Peki ne olacak bu kadar emek para boşa mı gidecek? Evet. Ne yazık ki evet. Domain sahibi dışında kimse adresin üzerinde söz sahibi değildir. Yenileme yönlendirme vs hiçbir işlemi yapamazsınız. Artık sıfırdan başlayabilir daha profesyonel bir anlayışa sahip bir firmayla çalışabilir, bu tür riskleri sıfıra indirebilirsiniz.

Bir diğer en sık karşılaştığımız sorunda web sitesi tasarımı yaptırılacak kişi sadece bu işi yapmıyorsa öğrenci öğretmen ya da başka bir yerde maaşlı çalışan biriyse işiniz uzadıkça uzayacaktır. Aylar geçsede bitmeyen sitelerle karşılaşabiliyoruz. Bittiği iddia edilen sitelerin ise çok büyük eksiklerle teslim edildiği durumlar oluyor ne yazkı ki.

Web sitesi tasarımı yaptırırken karşınızda ki firma olmalı, vergi levhası olmalı, her aradığınızda ya da mail attığınızda ulaşabilmelisiniz. DAIO İnteraktif Hizmetler olarak web sitesi tasarımında 10 yıllık tecrübemizle kurumsal web tasarım ihtiyaçlarınızı en hızlı ve ekonomik olarak çözüyoruz. 0224 221 32 46 numaralı telefonumuza bi çağrı bırakmanız yeterli, sizi arayıp web sitesi tasarımı işinizi hemen yapmaya başlıyoruz. Dilerseniz kafanızda ki soruları daio@daio.web.tr adresine mail atarak cevap alabilirsiniz.