Yeni Android Q Beta Geliyor

2019’da, mobil yenilik her zamankinden daha güçlüdür, 5G’den kenardan kenara ekranlar ve hatta katlanabilir ekranlar ile yeni teknolojiler. Android bu yenilik döngüsünün tam merkezinde yer alıyor ve milyarlarca cihazdaki ortak ekosistemi sayesinde Android, kullanıcılara yeni deneyimler ve yetenekler getiren donanım ve yazılım sınırlarını zorlamaya yardımcı oluyor.

Mobil ekosistem geliştikçe Android, kullanıcıların güvenliğinin ve gizliliğinin her zaman birinci öncelik olmasını sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların en son yeniliklerden yararlanmasına yardımcı olmaya odaklanmıştır. Google Play Protect ve çalışma zamanı izinleri gibi çabalara dayanan Android Q, kullanıcılar için bir dizi ek gizlilik ve güvenlik özelliği, ayrıca katlanabilirler için geliştirmeler, bağlantı için yeni API’ler, yeni medya kodekleri ve kamera özellikleri, NNAPI uzantıları, Vulkan getiriyor 1.1 desteği, daha hızlı uygulama başlatma ve daha fazlası.

Bugün, ilk uygulayıcılar için Android Q Beta 1’i ve geliştiriciler için bir önizleme SDK’sı yayınlıyoruz. Herhangi bir Pixel cihazını kaydettikten sonra bugün Beta 1 ile başlayabilirsiniz (popüler talebe göre destek verdiğimiz orijinal Pixel ve Pixel XL dahil!) Lütfen ne düşündüğünüzü bize bildirin ! Android Q’da neler olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin; sizi daha fazla paylaşacağımız Mayıs’ta sizi Google I / O’da göreceğiz.

Android’de gizlilik korumalarının üstüne inşa

Android merkezinde güvenlik ve gizlilik ile tasarlanmıştır. Android olgunlaştıkça, biz kullanıcıları korumak özellikleri geniş bir yelpazede eklemişsiniz dosya tabanlı şifreleme , için uygulamaları gerektiren OS kontrolleri duyarlı kaynaklara erişmeden önce izin istemek , kilitleyerek kamera / mikrofon arkaplan erişimi , kilit modunda , şifreli yedekleme , Google Play Protect (zararlı olabilecek uygulamaları tespit etmek ve kaldırmak için günde 50 milyardan fazla uygulamayı taramaktadır) ve çok daha fazlası. Android Q’da, kullanıcılarımızı korumak için daha da geliştirmeler yaptık. Bu geliştirmelerin birçoğu Project Strobe’takiçalışmamızın bir parçası .

Kullanıcılara konum üzerinde daha fazla kontrol sağlama

Android Q ile işletim sistemi kullanıcıların uygulamaların ne zaman yer alabilecekleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarına yardımcı olur. İşletim sisteminin önceki sürümlerinde olduğu gibi, uygulamalar yalnızca uygulama sizden izin istediğinde ve size izin verdiğinde konum bulabilir.

Özellikle hassas olan bir şey, uygulama kullanımda değilken (arka planda) uygulamaların konuma erişimleridir. Android Q, kullanıcıların uygulamalarını konumlarını hiçbir zaman, yalnızca uygulama kullanımdayken (çalışırken) veya her zaman (arka planda iken) görmelerine izin verme izni verir.

Örneğin, bir kullanıcının yiyecek teslimi için konumunu soran bir uygulama mantıklıdır ve kullanıcı bunu yapma yeteneği vermek isteyebilir. Ancak uygulama şu anda kullanımda olduğu zaman dışında bir yere ihtiyaç duymayabileceğinden, kullanıcı bu erişimi vermek istemeyebilir. Android Q şimdi bu daha yüksek kontrol seviyesini sunuyor. Uygulamanızı bu yeni kontrole nasıl uyarlayacağınızla ilgili ayrıntılar için geliştirici kılavuzunu okuyun . Yaklaşan Betas’ta daha fazla kullanıcı merkezli iyileştirme arayın. Aynı zamanda hedefimiz, geliştiricilere her zaman bu değişikliklerle mümkün olduğu kadar fazla bildirimde bulunmak ve destek vermek konusunda çok duyarlı olmaktır.

Android Q’da daha fazla gizlilik koruması

Konumdaki değişikliklerin ötesinde, şeffaflığı sağlamak, kullanıcılara kontrol sağlamak ve kişisel verileri güvence altına almak için daha fazla güncelleme yapıyoruz.

Android Q’da, işletim sistemi kullanıcılara uygulamalar üzerinde daha da fazla kontrol sağlayarak paylaşılan dosyalara erişimi kontrol eder. Kullanıcılar yeni çalışma zamanı izinleri ile uygulamaların Fotoğraflar ve Videolar veya Ses koleksiyonlarına erişimini kontrol edebilecek. İndirmeler için, uygulamaların, kullanıcının uygulamanın hangi İndirme dosyalarına erişebileceğine karar vermesine karar vermesini sağlayan sistem dosyası seçicisini kullanması gerekir. Geliştiriciler için, uygulamalarınızın harici depolama alanında paylaşılan alanları nasıl kullanabileceği konusunda değişiklikler var. Ayrıntılar için Kapsamlı Depolama değişikliklerini okuduğunuzdan emin olun .

Ayrıca, bir uygulama beklenmedik bir şekilde ön plana atlayıp odaklanmaya başladığında kullanıcıların (ve geliştiricilerin!) Üzüldüğünü gördük. Bu kesintileri azaltmak için Android Q, uygulamaların arka planda bir Etkinlik başlatmasını önleyecektir. Uygulamanız arka planda ise ve kullanıcının hızlı bir şekilde dikkatini çekmesi gerekiyorsa – örneğin gelen aramalar veya alarmlar gibi – yüksek öncelikli bir bildirim kullanabilir ve tam ekranlı bir niyet sağlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için belgelere bakın .

Cihaz IMEI, seri numarası ve benzeri tanımlayıcılar dahil, sıfırlanamayan cihaz tanımlayıcılarına erişimi sınırlıyoruz. Oku iyi uygulamaları size kullanım örneği için doğru tanımlayıcıları seçmenize yardımcı olmak için, ve ayrıntıları görmek burada . Ayrıca, varsayılan olarak farklı Wi-Fi ağlarına bağlanıldığında cihazın MAC adresini de rastgele seçiyoruz – Android 9 Pie’de isteğe bağlı bir ayar.

Bu değişiklikleri size erken getiriyoruz, bu yüzden hazırlamak için mümkün olduğunca zamanınız olabilir. Ayrıca geliştiricilere ayrıntılı bilgi sağlamak için çok çalıştık , gizlilik değişiklikleriyle ilgili ayrıntılı belgeleri gözden geçirmenizi ve hemen test etmeye başlamanızı öneririz .

Kullanıcıları çekmenin yeni yolları

Android Q’da, kullanıcıları uygulamalarınıza dahil etmenin yeni yollarını açıyoruz ve diğer uygulamalardan geçerken deneyimi kolaylaştırıyoruz.

Katlanabilir ve yenilikçi ekranlar

Katlanabilir cihazlar bazı yenilikçi deneyimler ve kullanım durumları başlattı. Uygulamalarınızın bu ve diğer geniş ekranlı cihazlardan faydalanmasına yardımcı olmak için Android Q’da, özgeçmişi desteklemek ve odaklandığında uygulamanızı bilgilendirmek için on Resume ve onPause değişiklikleri de dahil olmak üzere birkaç iyileştirme yaptık . Uygulamanızın katlanabilir ve büyük ekranlarda nasıl görüntülendiğini yönetmenize yardımcı olmak için resizeableActivity manifest özelliğinin çalışma şeklini de değiştirdik . Bu yeni cihazlarda test etmeye ve test etmeye başlamanız için, Android Emulator’ı çoklu ekran tipi anahtarlamayı desteklemek üzere güncelleme işimiz zordu – daha fazla ayrıntı yakında geliyor!

Kısayolları paylaşma

Bir kullanıcı başka bir uygulamadaki biriyle fotoğraf gibi içerik paylaşmak istediğinde, işlem hızlı olmalıdır. Android Q’da, içeriği paylaşmak için kullanıcıların doğrudan başka bir uygulamaya atlamalarını sağlayan Paylaşım Kısayolları ile bu işlemi daha hızlı ve kolay hale getiriyoruz. Geliştiriciler, uygulamalarında belirli bir etkinliği başlatan içerik eklenmiş olarak paylaşım hedefleri yayınlayabilir ve bunlar paylaşım kullanıcı arayüzündeki kullanıcılara gösterilir. Önceden yayınlandıkları için, kullanıcı arayüzü başlatıldığında anında yüklenebilir.

Kısayolları Paylaşma mekanizması Uygulama Kısayollarının çalışma biçimine benzer, bu nedenle her iki özelliğin entegrasyonunu kolaylaştırmak için Kısayol Bilgilendirme API’sinigenişlettik . Bu yeni API, yeni ShareTarget AndroidX kütüphanesinde de desteklenmektedir. Bu, Q öncesi cihazların Direct Share kullanarak çalışmasına izin verirken uygulamaların yeni işlevleri kullanmalarına izin verir. Burada kaynak kodlu erken örnek bir uygulama bulabilirsiniz .

Ayarlar Panelleri

Artık, temel sistem ayarlarını doğrudan uygulamanızın bağlamında, Android 9 Pie’de sunduğumuz Dilim özelliğinden faydalanan yeni bir Ayarlar Paneli API’sı ile gösterebilirsiniz .

Ayarlar paneli, internet bağlantısı, NFC ve ses seviyesi gibi kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri sistem ayarlarını göstermek için uygulamanızdan çağırdığınız, yüzen bir UI’dir. Örneğin, bir tarayıcı Uçak Modu, Wi-Fi (yakındaki ağlar dahil) ve Mobil Veri gibi bağlantı ayarlarına sahip bir panel görüntüleyebilir. Uygulamayı terketmenize gerek yok; kullanıcılar ayarları panelden gerektiği gibi yönetebilirler. Bir ayarlar panelini görüntülemek için, yeni Settings.Panel işlemlerindenbiriyle bir niyet atmanız yeterli .

Bağlantı

Android Q’da, uygulamalarınızın Android’in bağlantı yığını ile neler yapabileceğini genişlettik ve yeni bağlantı API’leri ekledik.

Bağlantı izinleri, gizlilik ve güvenlik

Ağları taramak için API’lerimizin çoğu zaten COARSE konum izni gerektiriyor, ancak Android Q’da, Bluetooth, Hücresel ve Wi-Fi için, bunun yerine FINE konum izni isteyerek bu API’lerin etrafındaki korumayı artırıyoruz. Uygulamanızın yalnızca eşler arası bağlantılar kurması veya ağ önermesi gerekiyorsa, aşağıdaki geliştirilmiş Wi-Fi API’lerini inceleyin – bağlantıları basitleştirir ve konum izni gerektirmezler.

Android Q’nun farklı Wi-Fi ağlarına bağlandığında sağladığı rastgele MAC adreslerine ek olarak, ev ve iş ağlarının yanı sıra açık / genel olarak güvenliğini artırmak için yeni Wi-Fi standart desteği, WPA3 ve Enhanced Open ekliyoruz. ağlar.

Geliştirilmiş eşler arası ve internet bağlantısı

Android Q’da gizlilik ve performansı iyileştirmek için Wi-Fi yığınını yeniden yapılandırdık, aynı zamanda IoT cihazlarını yönetmek ve internet bağlantısı önermek gibi ortak kullanım durumlarını da iyileştirmek için konum iznine gerek kalmadan değiştirdik.

Ağ bağlantısı API’leri, yapılandırma, indirme veya yazdırma gibi eşler arası işlevler için IoT cihazlarını yerel Wi-Fi üzerinden yönetmeyi kolaylaştırır. Uygulamalar, tercih edilen SSID’leri ve BSSID’leri WiFiNetworkSpecifiers olarak belirterek bağlantı isteklerini dolaylı olarak başlatır . Platform, Wi-Fi taramasının kendisini gerçekleştirir ve eşleşen ağları bir Wi-Fi Seçici’de görüntüler. Kullanıcı seçtiğinde, platform bağlantıyı otomatik olarak kurar.

Ağ öneri API’leri uygulamaları yüzey internet bağlantısı için kullanıcıya kablosuz ağlar tercih edelim. Apps, WifiNetworkSuggestions olarak sıralanan ağ ve kimlik bilgileri listesini sağlayarak bağlantıları dolaylı olarak başlatır . Platform, bu ağların menzili içindeyken geçmiş performansa göre sorunsuz bir şekilde bağlanacaktır.

Wi-Fi performans modu

Artık yüksek performanslı ve düşük gecikmeli modları etkinleştirerek Android Q’da uyarlanabilir Wi-Fi talep edebilirsiniz. Bunlar, düşük gecikme süresinin, gerçek zamanlı oyun, aktif sesli aramalar ve benzeri kullanım durumları gibi kullanıcı deneyimi için önemli olduğu durumlarda büyük yarar sağlayacaktır.

Yeni performans modlarını kullanmak için, WifiManager.WifiLock.createWifiLock () işleviniWIFI_MODE_FULL_LOW_LATENCY veya ile çağırın WIFI_MODE_FULL_HIGH_PERF. Bu modlarda, platform, en düşük güç tüketimi ile gereksinimi karşılamak için cihaz üretici yazılımı ile birlikte çalışır.

Kamera, medya, grafik

Fotoğraflar için dinamik derinlik formatı

Mobil cihazlardaki çoğu kamera, konuya göre ön plan veya arka planı bulanıklaştırarak dar alan derinliğini simüle edebilir. Görüntüdeki çeşitli noktalar için derinlik meta verilerini yakalarlar ve görüntüye statik bir bulanıklık uygularlar, daha sonra derinlik meta verilerini atarlar.

Android Q’da başlayan uygulamalar, derinlikle ilgili öğelerle ilgili bir JPEG, XMP meta verisinden ve aynı dosyaya gömülü derinlik ve güven haritasından oluşan Dinamik Derinlikli bir görüntü ve destek veren cihazlarda aynı derinlik ve güven haritasını isteyebilir.

Bir JPEG + Dinamik Derinlik resmi istemek, uygulamanızda özel bulanıklaştırma ve bokeh seçenekleri sunmanıza olanak tanır. 3B görüntüler oluşturmak veya gelecekteki AR fotoğrafçılığı kullanım durumlarını desteklemek için verileri bile kullanabilirsiniz. Dinamik Derinliği ekosistem için açık bir format haline getiriyoruz ve Android Q ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlarda kullanılabilir duruma getirmek için cihaz üreticisi ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz.

Dinamik Derinlik görüntüsü ile uygulamanızda özel bulanıklaştırma ve bokeh seçenekleri sunabilirsiniz.

Yeni ses ve video kodekleri

Android Q, açık kaynaklı video kodeki AV1 için destek sunar . Bu, medya sağlayıcılarının daha az bant genişliği kullanarak yüksek kaliteli video içeriğini Android cihazlara aktarmasına olanak tanır . Ek olarak, Android Q, konuşma ve müzik akışı için optimize edilmiş bir kodlayıcı olan Opus – ve onu destekleyen cihazlarda yüksek dinamik aralıklı video için HDR10 + kullanarak ses kodlamasını destekler.

MediaCodecInfo API bir Android cihazın yeteneklerini render videoyu belirlemek için daha kolay bir yol sunar. Herhangi bir kodek için VideoCodecCapabilities.getSupportedPerformancePoints () kullanarak desteklenen boyutların ve kare hızlarının bir listesini alabilirsiniz. Bu, herhangi bir cihaza işlemek için en iyi kalitede video içeriği seçmenize olanak sağlar.

Yerel MIDI API

Ses işlemlerini C ++ ‘da yapan uygulamalar için, Android Q , MIDK cihazlarıyla NDK üzerinden iletişim kurmak için yerel bir MIDI API sunar. Bu API, MIDI mesajlarının düşük gecikmeli olarak işlenmesini sağlayan, engellenmeyen bir okuma kullanılarak MIDI verilerinin sesli geri çağırma içinde alınmasına izin verir. Burada örnek uygulama ve kaynak kodu ile bir deneyin .

Vulkan’da AÇI

Oyun ve grafik geliştiricileri için daha fazla tutarlılık sağlamak amacıyla, Vulkan’da yerleşik tüm cihazlar için standart, güncellenebilir bir OpenGL sürücüsü için çalışıyoruz. Android Q biz için deneysel destek eklemeye devam ediyoruz AÇI Android cihazlarda Vulkan üstünde. ANGLE, uygulamalar arasında yüksek performanslı OpenGL uyumluluğu için tasarlanmış bir grafik soyutlama katmanıdır. ANGLE ile OpenGL ES kullanan birçok uygulama ve oyun Vulkan’ın performansından ve dengesinden yararlanabilir ve Android cihazlarda ES’nin tutarlı ve satıcıdan bağımsız bir şekilde uygulanmasından yararlanabilir. Android Q’da, yol haritamızın yanında ES 3.0 ile OpenGL ES 2.0’ı desteklemeyi planlıyoruz.

Daha fazla OpenGL işlevselliği, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleriyle uygulamayı genişleteceğiz. Android’deki mevcut ANGLE desteği, nasıl kullanılacağı ve ileriye yönelik planlarımız hakkında ayrıntılar için belgelere bakın . Ayarlar’daki geliştirici seçeneklerini seçerek ilk desteğimizle test etmeye başlayabilirsiniz. Bugün bir deneyin!

Vulkan her yerde

Yüksek performanslı 3D grafikler için düşük maliyetli, platformlar arası API uygulamamızı uygulayan Vulkan’ın Android üzerindeki etkisini genişletmeye devam ediyoruz . Amacımız, Android’deki Vulkan’ı grafikler için geniş çapta desteklenen ve tutarlı bir geliştirici API yapmak. Vulkan 1.1’i Android Q ve üstünü çalıştıran tüm 64 bit cihazlarda ve 32 bit cihazlarda bir öneride bulunmak için cihaz üreticisi ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. İleride, bu uygulamalar ve oyunlar kullanmak için tek tip bir yüksek performanslı grafik API sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yapay Sinir Ağları API 1.2

2017’de Yapay Sinir Ağları API’sini (NNAPI) tanıttığımızdan beri, desteklenen işlem sayısını genişletmeye ve mevcut işlevselliği iyileştirmeye devam ettik. Android Q’da, çeşitli performans optimizasyonlarının yanı sıra, ARGMAX, ARGMIN, LSTM miktarını da içeren 60 yeni seçenek ekledik. Bu, nesne algılama ve görüntü bölümleme gibi bir çok daha fazla model yelpazesini hızlandırmak için temel oluşturur. NNAPI 1.2 desteğini optimize etmek ve yaygınlaştırmak için donanım satıcıları ve TensorFlow gibi popüler makine öğrenme çerçeveleri ile çalışıyoruz .

Android’in Temellerini Güçlendirme

ART performansı

Android Q, uygulamaların daha hızlı başlamasına ve geliştiricilerin çalışmasına gerek kalmadan daha az bellek tüketmesine yardımcı olan ART çalışma zamanına birkaç yeni geliştirme getirdi.

Android Nougat’tan bu yana, ART, kodunuzun sık kullanılan kısımlarını tanımlayıp önceden derleyerek zaman içerisinde uygulamaların başlatılmasını hızlandıran Profil Kılavuzlu Optimizasyon (PGO) teklifinde bulundu . İlk uygulamanın başlamasına yardımcı olmak için Google Play şimdi APK’larla birlikte bulut tabanlı profiller sunuyor. Bunlar, ART’in uygulamanızın parçalarını önceden derlemesini sağlayan ve genel optimizasyon işlemine önemli bir başlangıç ​​sağlayan, anonimleştirilmiş toplam ART profilleridir. Bulut tabanlı profiller tüm uygulamalara fayda sağlar ve Android P ve üstünü çalıştıran cihazlarda zaten kullanılabilir durumdadır.

Ayrıca, ART’in kendisinde de iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz. Örneğin, Android Q uygulamasında Zygote işlemini uygulamanızın işlemlerini daha önce başlatarak ve bir güvenlik kabına taşıyarak optimize ettik, bu yüzden hemen başlatmaya hazırsınız. Sınıflar gibi uygulamanın yığın görüntüsünde daha fazla bilgi saklıyoruz ve görüntüyü daha hızlı yüklemek için iş parçacığını kullanıyoruz. Ayrıca ART’in Eşzamanlı Kopyalama (CC) Çöp Toplayıcısına Nesil Çöp Toplama’yı da ekliyoruz. Kuşak CC, genç kuşak nesneleri ayrı topladığı için daha verimlidir, ancak tam yığın GC’ye kıyasla çok daha düşük maliyete neden olurken, yine de iyi bir alan kazanmaktadır. Bu, çöp toplama işleminin zaman ve CPU açısından daha verimli olmasını sağlar, çöp miktarını azaltır ve uygulamaların düşük kaliteli cihazlarda daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Uygulamalar için güvenlik

BiometricPrompt , biyometriyi sistem düzeyinde desteklemek için birleşik kimlik doğrulama çerçevemizdir. Android Q’da, yüz gibi pasif kimlik doğrulama yöntemlerini destekliyoruz ve örtük ve açık kimlik doğrulama akışları ekliyoruz. Açık akışta, kullanıcının doğrulama sırasında TEE’deki işlemi açıkça onaylaması gerekir. Örtük akış, pasif kimlik doğrulaması olan işlemler için daha hafif bir alternatif olarak tasarlanmıştır. Gerektiğinde cihaz kimlik bilgileri için geri dönüşü de geliştirdik.

Android Q , performans avantajlarını ve gelişmiş güvenliği içeren TLS standardının büyük bir revizyonu olan TLS 1.3 için destek ekler . Göstergelerimiz, güvenli bağlantıların TLS 1.3’e kıyasla TLS 1.3 ile% 40 daha hızlı kurulabileceğini gösteriyor. Tüm TLS bağlantıları için TLS 1.3 varsayılan olarak etkindir. Ayrıntılar için belgelere bakın.

Genel API’ler aracılığıyla uyumluluk

Hepimizin umursadığı bir diğer şey de, OS değiştikçe ve geliştikçe uygulamaların sorunsuz çalışmasını sağlamak. SDK dışı API’ler kullanan uygulamalar, kullanıcılar için çökme riski ve geliştiriciler için acil durum sunumları. Android Q’da, uygulamaları yalnızca genel API’leri kullanmaya doğru ilerletmek için Android P’de başlattığımız uzun vadeli çabalarımızı sürdürüyoruz . Uygulamanızı SDK dışı API’lerden uzaklaştırmanın zaman alacağını biliyoruz, bu yüzden size önceden haber veriyoruz .

Android Q’da, daha fazla SDK olmayan arayüze erişimi kısıtlıyoruz ve bunun yerine genel eşdeğerleri kullanmanızı istiyoruz. Geçiş yapmanıza ve uygulamalarınızın bozulmasını önlemenize yardımcı olmak için, yalnızca uygulamanız Android Q’yu hedeflerken kısıtlamaları sağlıyoruz. İsteğinize bağlı olarak ortak alternatif API’ler eklemeye devam edeceğiz; Kullanım durumunuzu karşılayan herkese açık bir API olmadığı durumlarda, lütfen bize bildirin .

Uygulamalarınızı SDK olmayan arayüzlerin kullanımları için test etmeniz önemlidir . Uygulamanızın SDK dışı API’lere yansıma veya JNI yoluyla eriştiği zaman uyarmak için StrictMode yöntemini algılama yöntemini kullanmanızı öneririz . API’ler şu anda muaf (gri listede) olsa bile, geleceği planlamak ve uyumluluk sorunlarını azaltmak için kullanımını ortadan kaldırmak en iyisidir. Android Q’daki kısıtlamalar hakkında daha fazla bilgi için geliştirici kılavuzuna bakın .

Modern Android

Tüm uygulamaların, Android’in en son sürümündeki güvenlik ve performans özelliklerinden tam olarak yararlanmasını sağlamak için çalışmalarımızı genişletiyoruz. Bu yılın ilerleyen saatlerinde Google Play, yeni uygulamalarda ve güncellemelerde uygulamanızın targetSdkVersion uygulamasını 28 (Android 9 Pie) olarak ayarlamanızı ister . Bu değişikliklere paralel olarak, Android Q, bir platformu ilk önce API düzeyi 23’ten (Android Marshmallow) daha önce hedefleyen bir uygulamayı çalıştırdıklarında kullanıcıları bir iletişim kutusuyla uyarır. Uygulamanızı taşımanıza yardımcı olacak kaynakların bir listesi .

Ayrıca 64-bit cihazlar için ekosistemi hazır olma yolunda ilerletiyoruz. Bu yılın ilerleyen saatlerinde Google Play, tüm uygulamalarda 64 bit desteği gerektirecek . Uygulamanız yerel SDK’ları veya kitaplıklarını kullanıyorsa, bu SDK’ların veya kitaplıkların 64 bit uyumlu sürümlerini sağlamanız gerektiğini unutmayın. Hazırlanmaya ilişkin detaylar için geliştirici kılavuzuna bakın .

Android Q Beta ile başlayın

Uygulamalarınızı etkileyebilecek önemli gizlilik özellikleri sayesinde, hemen test etmeye başlamanızı öneririz. Özellikle, Android Q depolama değişikliklerini, yeni konum izin durumlarını, arka plan uygulamasının başlatılmasındaki kısıtlamaları ve cihaz tanımlayıcılarındaki kısıtlamaları etkinleştirmek ve test etmek isteyeceksiniz. Ayrıntılar için gizlilik belgelerine bakın.

Başlamak için, geçerli uygulamanızı Google Play’den bir cihaza veya Android Q Beta çalıştıran bir Android Sanal Cihaza yükleyin ve kullanıcı akışını kullanın. Uygulama çalışmalı ve harika görünmeli ve tüm uygulamalar için Android Q davranış değişikliklerini doğru şekilde kullanmalıdır. Sorun bulursanız, hedefleme düzeyinizi değiştirmeden bunları geçerli uygulamada gidermenizi öneririz. Bir göz atın Geçiş kılavuzundaki adımları için ve önerilen bir zaman çizelgesi.

Ardından, uygulamanızın targetSdkVersion uygulamasını ‘en kısa sürede’ Q ‘olarak güncelleyin. Bu, uygulamanızı Android Q’daki tüm gizlilik ve güvenlik özelliklerinin yanı sıra Q’yu hedefleyen uygulamalar için yapılan diğer davranış değişiklikleriyle test etmenizi sağlar .

Yeni özellikleri ve API’leri keşfedin

Hazır olduğunuzda Android Q’ya dalın ve uygulamalarınızda kullanabileceğiniz yeni özellikler ve API’ler hakkında bilgi edinin . Bir göz atın API fark raporunda , Android Q Beta API başvurusu başlangıç noktası olarak ve geliştirici kılavuzları. Ayrıca, Android Q Beta geliştirici sitesinde sürüm bildirimleri ve raporlama sorunları için destek kaynakları bulacaksınız .

Android Q ile oluşturmak için, Android Q Beta SDK’sını ve araçlarını Android Studio 3.3 veya üst sürümlerine indirin ve ortamınızı yapılandırmak için bu talimatları izleyin . Android Q ile ilgili değişiklikler için en son düzeltmeleri istiyorsanız, Android Studio 3.5 veya üstünü kullanmanızı öneririz .

Android Q Beta’yı nasıl edinebilirim?

Kolay – herhangi bir Pixel cihazında kablosuz olarak Android Q Beta güncellemelerini almak için buraya kaydolabilirsiniz (ve bu yıl her üç nesil Pixel’i de destekliyoruz – Pixel 3, Pixel 2 ve hatta orijinal Piksel! ). Bu cihazlar için indirilebilir sistem görüntüleri de mevcuttur . Bir Pixel cihazınız yoksa, Android Emulator’ı kullanabilir ve Android Studio’daki SDK Manager aracılığıyla en yeni emülatör sistemi görüntülerini indirebilirsiniz.

Önizleme boyunca önizleme sistemi görüntülerini ve SDK’yı düzenli olarak güncellemeyi planlıyoruz. Beta programı ilerledikçe paylaşacağımız daha fazla özellik olacak.

Her zaman olduğu gibi, geri bildiriminiz çok önemlidir, bu nedenle lütfen ne düşündüğünüzü bize bildirin – sizden ne kadar erken duyarsak, geri bildirimlerinizi o kadar fazla entegre edebiliriz. Sorun bulduğunuzda, lütfen onları burada bildirin . Dosyalama platformu sorunlarıuygulama uyumluluğu sorunları ve üçüncü taraf SDK sorunları için ayrı hotlist’lerimiz var .

Yayınlayan Dave Burke, Mühendislik Başkan Yardımcısı